• underside slide01
 • underside slide02
 • underside slide03
 • underside slide04

BEHANDLINGSFORMER

 • Helprotese

  Helprotese

  Hvis du har mistet alle dine tænder kan de erstattes af en helprotese. Helprotesen erstatter de mistede tænder, støtter kinden, kæbeled og læber samt sikrer din tyggeevne og bevarer dit naturlige udseende. Der er forskellige muligheder for at få din helprotese til at passe dig bedst muligt. Sammen ser vi de forskellige muligheder igennem.

  Har du brug for bestemt type tænder, klar gane eller farve af tandkød. Har du svært ved den store gane i helprotesen kan man vælge at skifte den normale akryl gane ud med en gane af metal som ca. 0,5mm tyk. Har du nu en protese der ofte har været knækket eller revnet kan man istedet for den normale akryl vælge en Ivobase High Impact akryl, som er ekstra stærk. Der er også muligt at vælge en akryl som Ivobase Hybrid som er meget allergivenlig.

  Alt sammen forskellige muligheder for at få din protese til at passe dig bedst muligt.
 • Delprotese

  Delprotese

  Mangler du en eller flere naturlige tænder, kan de erstattes af en delprotese. Den holdes som regel fast ved hjælp af bøjler på de naturlige tænder og sikrer fuld tyggefunktion. Der findes forskellige typer delproteser:

  En unitor delprotese fremstilles på et metalstel, hvorpå protesetænderne er monteret. En unitor er meget stærk og fylder ikke meget i munden. Denne type er en god løsning til patienter, der har flere sunde og stærke tænder.

  Akryl delprotesen har samme funktion som unitor delprotesen, men er ikke så stærk og fylder mere i munden. Akryl delprotesen bruges ofte som en midlertidig løsning.

  Fleksibel delprotese er en ny og moderne protesetype, som fremstilles af vinyl. Den fleksible delprotese fremstilles uden stålbøjler og giver et bedre kosmetisk resultat. Protesen er fleksibel og meget brudstærk.
 • Implantatprotese

  Implantatprotese

  Hvis du har ønsker om en protese der sidder helt fast, kan en implantatprotese være løsningen. En implantatprotese giver tryghed i hverdagen fordi, du kan tale og spise uden at være nervøs for at protesen løsner sig.

  Ligesom det i overkæben er muliget at lave protesen uden gane.
 • Tandudtrækningsprotese

  Tandudtrækningsprotese

  Ved en tandudtrækningsprotese er det vigtigt at behandlingen starter hos os. Vi udarbejder en behandlingsplan og henviser til tandlæge for tandudtrækning. Tandudtrækningsprotesen indsættes umiddelbart efter tandudtrækningen. Det har flere fordele. Du skal ikke gå uden tænder, du bevarer dit udseende, protesen beskytter tandudtrækningsområdet og er med til at stoppe eventuelle blødninger samt skåner knoglen i ophelingsperioden.

  De første 6 måneder ændrer kæbeknoglen sig så meget, at protesens bund skal efterfyldes med en midlertidig blød underforing. Denne behandling gentages efter behov, normalt 2-3 gange samtidig med, at der påregnes en del tilretninger af protesen i denne periode. Efter ca 6-12 måneder skal protesen rebaseres, dvs. den skal udfyldes med en ny fast blivende bund.
 • Flex delprotese

  Flex delprotese

  En flex delprotese er en ny og morderne protesetype, som fremstilles i vinyl eller nylon. Den fleksible delprotese fremstilles uden stålbøjler og giver et godt kosmetisk resultat. Protesen er fleksibel og brudstærk. Ulempen ved denne protesetype er, at den ikke kan udvides eller underfores, endnu.
 • Hjemmetandteknikeren

  Hjemmetandteknikeren

  Hvis du har svært ved at komme til en klinisk tandtekniker på grund af sygdom, gangbesvær, handicap eller lignende, kan du ringe til os og få en tid hjemme hos dig selv. Vi udfører alle tandprotesebehandlinger i dit eget hjem.

  Vi kommer også på lokalcentre, plejehjem og sygehuse. Hvis du bor i Esbjerg er hjemmebesøget uden mer´pris.
 • Tilvænningsperioden

  Uanset om du skal have tandprotese for første gang eller have fornyet, skal du forvente, at der vil være en tilvænningsperiode på 2-4 måneder – og at der skal foretages tilpasninger af tandprotesen løbende i denne periode.
  • Tag små bidder og fordel maden ud i begge sider af munden, så tandprotesen ikke vipper.
  • Læs højt fra avisen eller lignende, så du øver dig i at tale med protesen i munden.
  • Hvis der er ømheder på gummen, skal du kontakte mig og få protesen tilpasset.
  • Undgå at gå med gener i længere tid, da det gør at den efterfølgende helings tid bliver længere.
  • Vær opmærksom på, at visse sygdomme samt brug af medicin kan medføre mundtørhed, der kan gøre det sværere at bruge tandprotese.

Bestil en tid

Skriv eller ring til mig og bestil en tid